Presentació al públic programa TRANSHUMANT FESTIVAL 2033, Premi a la trajectòria a la Carme Elias i projecció de Un viaje hacia nosotros + Insumisas

 TRANSHUMANT FESTIVAL 

SECCIÓ DE LLARGMETRATGES / SECCIÓ DE CURTMETRATGES

14 de setembre de 2023, 18 h
Filmoteca de Catalunya. Sala Laya
Plaça Salvador Seguí, Barcelona

Presentació a càrrec de Miguel Ángel Herrera, Carme Elías, Joaquim Roqué i Jordi Lara

Entrada: 4  €

Els films que es projectaran són: 

"Un viaje hacia nosotros", del conegut actor Pepe Viyuela, qui decideix investigar el passat de la seva família seguint el rastre del seu avi Gervasio, integrant de l'exèrcit republicà durant la Guerra Civil Espanyola.

"Insumisas", el curtmetratge de Laura Dauden i Miguel Ángel Herrera, amb el moviment feminista del Sàhara com a protagonista.

 

  

Premi Transhumant a la trajectòria audiovisual i fotogràfica a Carme Elias i Boada

la actriz carme elias gaudi dhonor 2021

Carme Elias i Boada (Barcelona, 14 de gener de 1951) és una actriu referent a de teatre, cinema i televisió. Els seus inicis formatius a l'Institut del Teatre a Barcelona i a l'Institut Lee Strasberg de Teatre i Cinema de Nova York, l'han dut a representar obres als principals teatres de tot l'Estat i amb més reconeguts cineastes. Guanyadora de premis com el Goya, Gaudí d'Honor, de la Unión de actores, la Creu de Sant Jordi i molts d'altres per la seva tasca.

Per la dignitat i fortalesa amb la que ha interpretat a tantes de dones de l'escena, sempre amb un gran compromís, implicació i elegància. El premi a la trajectòria del festival s'atorga a Carme Elias després de rebre'l persones com Ariadna Gil, Pep Cabayol, El Gran Wyoming, Toni Albà, Teresa Font, Isona Passola, Ventura Pons, Àlex Gorina...

També podrà veure un avançament del documental "Mentre siguis tu", on la Carme Elias i la malaltia que pateix, l'alzheimer, en són les protagonistes. Coproduït per TV3 pel programa "Sense Ficció" i dirigit per Clàudia Pinto, el film s’estrenarà al Festival de Donosti. Joaquim Roqué vol posar en valor "la dignitat i la fortalesa amb la que, al llarg de la seva carrera, sempre ha interpretat a tantes de dones de l'escena, amb un gran compromís, implicació i elegància".

Un viaje hacia nosotros

Luis Cintora, 2021.
Documentari. Llargmetratge. 66 min. Espanya.

Sinopsi

L'humorista espanyol Pepe Viyuela ens guia en un viatge on passat i present es fonen com un de sol: un temps i unes circumstàncies compartides per les víctimes de cada conflicte armat.
“Un viaje hacia nosotros” narra un viatge que s'inicia amb la memòria familiar de l'actor Pepe Viyuela, mentre emprèn una investigació seguint el rastre del seu avi Gervasio, membre de l'exèrcit republicà durant la guerra civil espanyola. Un viatge que el porta al seu passat, i a una nova perspectiva des de la qual revalorar la seva relació amb el present.Un_viaje_hacia_nosotros-652274014-large.jpg

 

TRAILER

 

Insumisas

Laura Dauden, Miguel Angel Herrera, 2023
Documentari. Curtmetratge. 26 min. Espanya.

Sinopsi

La gravetat de la violència comesa per l'estat del Marroc contra les dones saharauis, i el coratge de cinc activistes que lluiten pels seus drets amb determinació inquebrantable.

imatge large

TRAILER

 

 

   

Organitza:

Filmoteca de Catalunya, Dinàmic Enginy

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

Etiquetas: SECCIÓ LLARGMETRATGE SECCIÓ CURTMETRATGE TRANSUMANT FESTIVAL 2023

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat