Jornada de Fotografía: Ral·li + Taller + Projecció reportatge+ Carraco+ Exposició "Oficis de ciutat meridina" + conferència ANNA TURBAU + Sopar/tast a l'antic Hotel Balneari de Montagut, Campelles

230930.AnnaTurbau.Promo.IG.jpg

JORNADA DE FOTOGRAFÍA

30 de serembre de 2023, 9h-23h

Antic Hotel Balneari de Montagut,Campelles

 

  

 

ACTIVITATS

9 -18 h Ral·li fotogràfic: Concurs de fotografies en el marc de la vall de Ribes o en el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Inscripcions obertes des de les 9 i entrega màxima de les fotografies a les 18 h del primer Ral·li fotogràfic del TRANSHUMANT FESTIVAL, obert a tothom, amb dos temes secrets que els participants coneixeran en el moment de la inscripciói un tercer tema especial de fotografies realitzades dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Inscripció gratuïta. Veure bases i premis al web www.transhumant.com

BANNER RALI PHOTOSHOP 3 33 compressed 33 3

Punt de trobada al jardins :

 jardinsmontagut


Entrada del les activitates de la tarde: 18€

Inclou:

17 h Taller: Foto de grup amb els assistents a la jornada fotogràfica.

Demostració de la tècnica del col·lodió humit. A càrrec del fotògraf Joan Porredon.

demostraco Joan Porredon 30092023

17.15hProjecció: Carraco

CARRACO

Carlos Cazurro, 2022

Documentari. 65 min. Espanya.


Sinopsi

Mentre fa una ruta pel seu poble, en Miquel Àngel necessita fer una trucada, però la manca de cobertura fa que sigui impossible. Aleshores recorda un codi que, quan era petit, tenia amb el seu avi per comunicar-se a la distància amb unes carraques. Carraco és una faula rural explicada en format de fals documental que reivindica les petites històries que en realitat són universals i que, molt lluny de tractar temes locals, parlen de problemes globals. Un llargmetratge on res del que s’hi diu és cert, però on absolutament tot el que s’hi explica és veritat.


cartell NEGRA original

Trailer

AL VESTÍBUL DE MONTAGUT

18.15 h Presentació de l’exposició fotogràfica “OFICIS DE CIUTAT MERIDIANA” del projecte Fotografia en curs amb la fotògrada Íngrid Ferrer i alumnes del Centre educatiu Escola Mestre Morera (Barcelona) que han cartografiat el seu entorn més immediat per aproparse als oficis i comerços de Ciutat Meridiana, el seu barri. Després de sessions d’exploració, coneixença i converses, han fotografiat una desena de comerços i les persones que hi treballen. En aquests recorreguts, també han fet fotografies d’espais fent especial atenció a la llum i l’enquadrament.

 exposicio oficis ciutat meridiana mestremorera021 copia

Més informació: https://www.fotografiaencurs.org/ca/content/oficis-de-ciutat-meridiana

18.15 h Pausa-Cafè

Seguidament a l'Església de Montagut:

jordi contijoch 1991 01

19.00 h Veredicte públic del jurat del Ral·li fotogràfic. A l’Església de Montagut

Captura de pantalla 2023 09 22 132038

19.15h Xerrada i projecció de fotografies d’Anna Turbau i lliurament del premi a la trajectòria fotogràfica TRANSHUMANT 2023

 

Anna Turbau fotografa

Anna Turbau (Barcelona, 1949). Fotògrafa amb una obra marcada per la seva sensibilitat social i el seu caràcter de denúncia. Ha retratat la Transició amb imatges que han donat llum en un període històric en què dominaven les ombres. Va estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana i després a l’Escola Elisava, on es va interessar per la fotografia. Després de fotografiar el Barri Xinès de Barcelona del 1975, en unes imatges que mostren la pobresa i marginació que el franquisme volia amagar, va decidir aparcar el disseny i centrar-se en la fotografia. El 1976 va anar a Galícia a viure, on va documentar les lluites socials. Les seves imatges van mostrar la realitat dels pobles petits i oblidats en el temps, la seva arquitectura, la seva gent i el paper de les dones a la societat rural. Ha treballat per revistes com Interviú, Primera Plana i Actual. També ha fet diverses exposicions com Galicia 1975-1979. A intimidade da imaxe. També va fer l’exposició ‘’Documentalismo fotográfico en los 70’’ el 2014 al Jardí Botànic de Madrid, juntament amb Cristina García Rodero, Cristóbal Hara, Fernando Herráez, Koldo Chamorro i Ramón Zabalza. Ha publicat el llibre ‘’Anna Turbau. Galicia, 1975- 1979’’, editat pel Consello da Cultura Galega, que acompanya l’exposició del mateix nom amb una selecció dels 10.000 negatius d’aquesta època.

En el teatre de l'hotel:

montagutteatre.jpg

20:30 h Sopar/tast de Productes del Ripollès amb Cava solidari Miquel Pons al Teatre

Captura de pantalla 2023 09 22 132053

1542283278miquelponslogoweb

 

  

 

Organiza:

Dinàmic Enginy

Con el soporte:

Generalitat de Catalunya. Diputació de Girona

Etiquetas: FOTOGRAFIA FOTOPERIODISME JONADA DE FOTOGRAFÍA

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat