Presentació de llibre de fotografia: NO SERA FACIL: JOANA BIARNES, UNA FOTOGRAFA EN UN MON D'HOMES de Jordi Rovira a Llibreria La Lluerna a Ripoll

231007.JoanaBiarnés.LaLluerna_Cartell.jpg

 TRANSHUMANT FESTIVAL 

SECCIÓ DE LLARGMETRATGES / SECCIÓ DE CURTMETRATGES

7 d'octubre de 2023, 12h
Llibreria La Lluerna,Ripoll
Plaça Gran, 23, 17500 Ripoll, Girona

Presentació a càrrec Joaquim Roqué, director del festival, Jordi Rovira,director i escriptor.

Entrada gratüita previ registre

 

 

  

 

 

NO SERA FACIL: JOANA BIARNES UNA FOTOGRAFA EN UN MON D'HOMES de Jordi Rovira

 

LA CAMPANA.2022.Catalàn,544pàg.


Sinopsi

Jordi Rovira retrata la carrera d'exit de Joana Biarnes, la primera dona fotoperiodista del territori espanyol.

La vida de Joana Biarnes (1935-2018), la primera fotoperiodista del país, plena d'experiencies extraordinàries i desconegudes, va ser la vida d'una pionera que va vencer tots els prejudicis d'una epoca.

Les seves imatges van captar una etapa clau del segle XX: els anys del Franquisme, amb una Espanya trista i empobrida, i els inicis de la democràcia, les seves aspiracions de llibertat i la il·lusió pel canvi. La mirada de Joana Biarnes va saber captar una societat efervescent i tambe va recollir el testimoni de catàstrofes, esdeveniments esportius i esdeveniments socials.

Davant de la seva càmera van desfilar, retratats d'una manera propera i natural, personatges clau de l'art nacional com Dalí, Buñuel, Lola Flores, Rocío Durcal, Rocío Jurado, Marisol, Massiel, Joan Manuel Serrat o Raphael, i tambe es van rendir al seu carisma artistes internacionals com Orson Welles, Jack Lemmon, Yul Brinner, Roman Polanski, Clint Eastwood o els Beatles.

no sera facil: joana biarnes, una fotografa en un mon d homes-jordi rovira-9788416863778

Jordi Rovira

Jordi Rovira es director y guionista. Periodista freelance desde 1998, y licenciado en Ciencias de la Información (UAB), Ciencias Políticas y Sociología (UAB) y Geografía e Historia (UNED). Ha realizado reportajes de carácter social en una treintena de países como Kosovo, Iraq, Sierra Leona o Irlanda del Norte, publicados en muchos diarios españoles. Desde 2005 combina este trabajo con la dirección de Capçalera, la revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En 2015, junto con Òscar Moreno, codirigió el documental Joana Biarnés, una entre todos.

 Jordi Rovira

  

 

 

Organitza:

Dinàmic Enginy

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat