Visita guiada als entorns dels Golluts de Ribes amb Miquel Sitjar

ACTIVITAT D'ACCIÓ SOCIAL, DIVULGACIÓ O EDUCACIONAL

14 d'octubre de 2023, 12h

Entorns de Ribes de Freser

Durada aproximada: 1 h 30 min

Entrada 7€ amb registre previ

Punt de trobada: Plaça del Mercat, Ribes de Freser

 

 

  

 

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT

Amb Miquel Sitjar, pedàgog del Centre d'aprenentatge de Planoles.

Visitarem els indrets dels Golluts de Ribes, coneguts també com els "nans de Ribes", aquesta comunitat de ‘nans’ vivien plegats a prop del castell de Sant Pere. Va ser el 1886 quan de Morayta es va apropar a la Vila de Munt i va trobar cabanes on vivien aquests personatges reals. Es caracteritzaven per una petita alçada, viure aïllats de la resta dels veïns i per tenir desenvolupat un goll. Una història fascinant i d'una ètnia ara desapareguda.

Miquel Sitjar i Serra

A la Vall de Ribes i a més a més, Romànic | La Vall de Ribes

Llicenciat en Filolofia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és docent al Camp d'Aprenentatge del Ripollès i guia turístic oficial, i és autor de diversos treballs sobre la vall de Ribes i el Ripollès. També ha estat director territorial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, ha presidit el Consell Comarcal del Ripollès i ha estat regidor de Ribes de Freser. és autor i editor de nombrosos llibres de caràcter històric i de recerca.

 

Organitza:

Dinàmic Enginy

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya. Diputació de Girona

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat