ROQUES + VEUS DEL GES a Casa de Núria (Queralbs)

 TRANSHUMANT FESTIVAL 

SECCIÓ DE LLARGMETRATGES / SECCIÓ DE CURTMETRATGES

12 d'octubre de 2023, 19 h
Casa de Núria (Queralbs)

Presentació a càrrec Joaquim Roqué, director del festival, i membres de l'equip de ROQUES i del col·lectiu EL BROGIT, entitat productora del film: Àngel Amargant, director, Anna Oliveras Cugueró - neta i besneta de matonaires- i Genís Frontera Vila, guionistes.

Entrada gratüita amb previ registre.

 

 

  

 

 

ROQUES

Àngel Amargant Homs, 2023
Documentari. 60 min. Catalunya.


Sinopsi

“Anàvem a dormir perquè ens havíem de tornar a aixecar”, explica una matonaire. I és que es llevaven a les tres de la matinada per començar a treballar: preparar l'esmorzar, omplir les cistelles, carregar-les a l'animal i pujar muntanya amunt per camins estrets, enmig dels perills de la nit. Hores més tard, arribaven a la mítica muntanya de Montserrat per muntar el mercat on, durant tot el dia, hi compraria gent d'arreu. Aquestes van ser les dures vides de les matonaires: dones, mares, pageses, venedores i elaboradores del seu tresor més preuat, el mató. Vides que ara han estat rescatades de l'oblit.

mi barrio vallecas

Trailer

 

 

VEUS DEL GES

En el marc de Cinema en curs

Maria Caniego, Jana Casas, Arià Castany, Aina Lira, Pau Miravete, Duna Montero, Sara Platero, Joan Riera, Mercè Rodríguez, Karen Rodríguez, Angela Ruiz, Guim Serra, Queralt Solà i Pere Soro acompanyats per les mestres Sònia Cho i Marina Mascarella i el cineasta Jordi Morató,

2023. Catalunya. Documentari. 18 min. VOC


Sinopsi

La llegenda que explica per què als torellonencs se'ls coneix com pescallunes és el punt de partida d’una pel·lícula que flueix entre l’assaig, l’exploració política, la instrospecció i la investigació històrica.


Photo 5 CIRVIANUM FILM 32

 

 

 

  

 

 

Organitza:

Dinàmic Enginy

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat