Selecció de curtmetratges Transhumant a Núria Social a Olot

230707.Curts.Olot_Cartell.jpg

 CINEMA TRANSHUMANT 

Divendres 7 de juliol de 2023, 21:30 h

Projecció a la fresca + cinefòrum

Plaça del Carme

Olot

Durada de la sessió: 2.00h

 

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

 


Walls (Si estas paredes hablasen)

Direcció: Miguel López Beraza. 11 mins. 2022. Catalunya. VOC

Tema: Arquitectura,Veïnat,Amor 3a edat Vellesa

Sinopsi: Un meravellós retrat de la vellesa guanyador del Premi Goya 2015 a la categoria de Millor Curtmetratge Documental. Un dia a la vida del Sr. Istvan i la Sra. Magdi, veïns des de fa molts anys, és narrada per l'edifici de Budapest on tots dos viuen.

TRAILER

 


Arredor do día. Retratos na Terra de Montes

Gallec subtitulat en català. 16 mins. 2019. Espanya (Galicia). Direcció: Film realitzat en el marc del programa Cinema en curs (www.cinemaencurs.org) per alumnes de 6è de primària del CEIP de Tenorio (Cerdedo-Cotobade, Galícia)

Tema: Costumbrisme, vida rural

Sinopsi:

Els alumnes de 6è de primària del CEIP de Tenorio retraten el dia a dia, les feines quotidianes, dels seus veïns i famílies a la Terra de Montes, Pontevedra. Els autors i les autores del film acabaven així la presentació de la seva pel·lícula: “ens permet veure el nostre voltant amb uns altres ulls i unes altres orelles; les albades i els capvespres; ens aturem a enfocar, escoltar i gaudir del moment. Les coses “arredor do día” ja no passen tan de pressa”.

 Arredor do día. Retratos na Terra de Montes | Cine en curso


Sota un mateix cel. La Trinitat des de dins

Documental; España; 2020. Catalán, Castellano, Árabe, Georgiano, Pular, Ruso, Urdu; Chino.

Tema: Asuntos sociales; política local; Escuela.Sinopsi:

Retrat del barri de la Trinitat Nova i de la seva riquesa de cultures i llengües. Una mirada des de l'interior de les cases per conèixer la diversitat de Trinitat Nova i la vida en confinament. Així ho expliquen els alumnes creadors del film: "Aquest curs preparàvem una pel·lícula sobre la diversitat del barri. A mitjans de març poc abans del rodatge van tancar les escoles i els instituts. Al cap d'unes setmanes vam començar a reunir-nos de manera virtual. Vam decidir continuar fent el nostre documental. També podíem construir la nostra pel·lícula filmant l'interior de les cases i el que vèiem i sentíem des de les finestres. Hem pensat la pel·lícula col·lectivament en trobades virtuals. Hem escrit i gravat les veus des de les cases. Hem concebut el muntatge junts a la distància.

Pel·lícula realitzada en el marc del programa Cinema en curs per alumnes de 1r d'ESO de l'institut Escola Trinitat Nova (Barcelona): Valeria Amarkhanova, Aya Arabbate, Chahd Benlahcen-Ouriaghli, Mariana Céspedes, Arvind Chand, Giorgi Chelidze, Ana Maria Ciortan, Yasmin Elafi, Nicolas Florez, Sara Heredia, Iman Maaroufi, Aliyan Majeed, Manuel Moreno, Yaiza Moreno, Catiana Ortiz, Kelly Jácome, Nerea Pires Aurora, Ibraheem Rashid Malik, Roger Reyes, Saba Sadunishvili, Cristall Salazar Isaula Brittany Vergara, Zhanpeng Xia. Amb l'acompanyament de Pilar Armengol, Noemí Bibolas Alsina i Fernando González de Llanos (docents) i Jordi Morató (cineasta).

L'Alternativa 2020 - Hall - Sota un mateix cel. La Trinitat des de dins


 

Organitza:

Núria Social, Ajuntament d'Olot, Dinàmic Enginy

Amb el suport de:

Acció>Cinema,Catalunya Film Festival,Next Generation Catalunya, Diputació de Girona

 

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat