Presentació de la secció local de l’ONGD Projecte Tabassaye a Ribes de Freser

Presentació de Projecte Tabassaye a Ribes de Freser
El pròxim 29 de desembre a les 18 h Cinema Transhumant col·labora en la presentació de Projecte Tabassaye a Ribes de Freser amb una gran festa dedicada a Senegal‼
 
La presentació del projecte Tabassaye, Senegal, esdevindrà una mirada a l’Àfrica més positiva. Una mostra de diferents expressions culturals i artístiques per teixir un pont de col·laboració solidària per al desenvolupament sanitari, educatiu i econòmic entre la vall de Ribes i el Ripollès amb els onze pobles de la Commune de Dabo, situada a 60km de Kolda, capital de l’Alta Casamance, al Senegal.

Una festa amb músiques tradicionals, projecció d’un curtmetratge, exposició fotogràfica, tast de begudes i postres tradicionals del Senegal. 

  

? Us esperem a les 18 h al Teatre Municipal de Ribes de Freser. Entrada lliure

? Gaudirem de música africana en directe del grup Afrodjembe. Música de l'Àfrica de l'Oest.

? Projectarem un interessant curtmetratge "Binta y la gran idea". Dirigit per Javier Fesser que va ser nominat el 2007 a l'Òscar al millor curtmetratge i multipremiat a molts festivals ambientat a Senegal. Presentat per Joaquim Roqué.

? Podrem veure l'exposició fotogràfica 'Mirades de Tabassaye', amb fotos del Dr. Carles Cuadrada, soci i membre del Comitè Sanitari de Projecte Tabassaye.
 
I a més a més us delectarem amb una àmplia degustació de begudes, com el bissap, beguda realitzada a partir de la flor de l’hibisc i rebosteria tradicionals senegaleses ??!
 
Ens acompanyarà Denis Fornés fundador de Projecte Tabassaye, que ens explicarà el projecte, i l'alcaldessa Mònica Santjaume presentarà l'acte.
 
❤? PRACTICA LA SOLIDARITAT! ESPEREM VEURE'T A RIBES!
 
--

Binta y la gran idea

El curtmetratge forma part de la pel·lícula Al Món cada estona, on cinc directors mostren la seva pròpia visió sobre les diferents realitats que afecten la infància i per les quals UNICEF treballa a tot el món. Al curt se'ns mostra la necessitat d'una educació per a les nenes del Tercer món. 

Sinopsi

El pare de Binta és un humil pescador que, preocupat pel progrés de la humanitat, està entossudit a dur a terme alguna cosa que se li ha acudit. Escriu una carta que acaba portant el governador. Mentrestant, la prima de Binta, Soda, no pot anar a escola, ja que el seu pare no els ho permet. Al llarg del curtmetratge, el professor de l'escola prepara una funció teatral, on es narra la història d'una nena que vol anar a l'escola, encara que no els ho permeten. Tota la pel·lícula tracta sobre aquests dos temes paral·lels: com el pare de Binta vol dur la seva idea a terme i com la mare de Soda i la mateixa nena volen convèncer el pare de Soda perquè la noia pugui anar a escola.

Trailer

--
 
Programa detallat
 
18.00 h Rebuda dels assistents amb música africana.
18.05 h Presentació a càrrec de l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume.
18.10 h Presentació de l’exposició fotogràfica "Mirades de Tabassaye" del Dr. Carles E. Quadrada.
18.20 h Projecció del curtmetratge premiat internacionalment “Binta i la gran idea” amb la col·laboració de Cinema Transhumant.
18.50 h Presentació del Projecte Tabassaye a càrrec de Denis Fornés.
19.30 h Afrodjembe, música de l'Àfrica de l'Oest i tast de postres i begudes tradicionals del Senegal, com el bissap, beguda realitzada a partir de la flor de l’hibisc.
20.00 h Fi de l’acte.

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat