Presentació de la secció local de l’ONGD Projecte Tabassaye a Ribes de Freser

Presentació de Projecte Tabassaye a Ribes de Freser
El pròxim 29 de desembre a les 18 h Cinema Transhumant col·labora en la presentació de Projecte Tabassaye a Ribes de Freser amb una gran festa dedicada a Senegal‼
 
La presentació del projecte Tabassaye, Senegal, esdevindrà una mirada a l’Àfrica més positiva. Una mostra de diferents expressions culturals i artístiques per teixir un pont de col·laboració solidària per al desenvolupament sanitari, educatiu i econòmic entre la vall de Ribes i el Ripollès amb els onze pobles de la Commune de Dabo, situada a 60km de Kolda, capital de l’Alta Casamance, al Senegal.

Una festa amb músiques tradicionals, projecció d’un curtmetratge, exposició fotogràfica, tast de begudes i postres tradicionals del Senegal. 

  

? Us esperem a les 18 h al Teatre Municipal de Ribes de Freser. Entrada lliure

? Gaudirem de música africana en directe del grup Afrodjembe. Música de l'Àfrica de l'Oest.

? Projectarem un interessant curtmetratge "Binta y la gran idea". Dirigit per Javier Fesser que va ser nominat el 2007 a l'Òscar al millor curtmetratge i multipremiat a molts festivals ambientat a Senegal. Presentat per Joaquim Roqué.

? Podrem veure l'exposició fotogràfica 'Mirades de Tabassaye', amb fotos del Dr. Carles Cuadrada, soci i membre del Comitè Sanitari de Projecte Tabassaye.
 
I a més a més us delectarem amb una àmplia degustació de begudes, com el bissap, beguda realitzada a partir de la flor de l’hibisc i rebosteria tradicionals senegaleses ??!
 
Ens acompanyarà Denis Fornés fundador de Projecte Tabassaye, que ens explicarà el projecte, i l'alcaldessa Mònica Santjaume presentarà l'acte.
 
❤? PRACTICA LA SOLIDARITAT! ESPEREM VEURE'T A RIBES!
 
--

Binta y la gran idea

El curtmetratge forma part de la pel·lícula Al Món cada estona, on cinc directors mostren la seva pròpia visió sobre les diferents realitats que afecten la infància i per les quals UNICEF treballa a tot el món. Al curt se'ns mostra la necessitat d'una educació per a les nenes del Tercer món. 

Sinopsi

El pare de Binta és un humil pescador que, preocupat pel progrés de la humanitat, està entossudit a dur a terme alguna cosa que se li ha acudit. Escriu una carta que acaba portant el governador. Mentrestant, la prima de Binta, Soda, no pot anar a escola, ja que el seu pare no els ho permet. Al llarg del curtmetratge, el professor de l'escola prepara una funció teatral, on es narra la història d'una nena que vol anar a l'escola, encara que no els ho permeten. Tota la pel·lícula tracta sobre aquests dos temes paral·lels: com el pare de Binta vol dur la seva idea a terme i com la mare de Soda i la mateixa nena volen convèncer el pare de Soda perquè la noia pugui anar a escola.

Trailer

--
 
Programa detallat
 
18.00 h Rebuda dels assistents amb música africana.
18.05 h Presentació a càrrec de l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume.
18.10 h Presentació de l’exposició fotogràfica "Mirades de Tabassaye" del Dr. Carles E. Quadrada.
18.20 h Projecció del curtmetratge premiat internacionalment “Binta i la gran idea” amb la col·laboració de Cinema Transhumant.
18.50 h Presentació del Projecte Tabassaye a càrrec de Denis Fornés.
19.30 h Afrodjembe, música de l'Àfrica de l'Oest i tast de postres i begudes tradicionals del Senegal, com el bissap, beguda realitzada a partir de la flor de l’hibisc.
20.00 h Fi de l’acte.

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat