Projecció de L'ALEMANY DE LA BOTIGA DE FOTOS a la Casa de Núria Queralbs

Projecció de Dima punk i sopar/tastet de cuina gambiana a Casa de Cultura La Unió a Teià

SECCIÓ DE LLARGMETRATGES

11 d'octubre de 2022, 18h

La Casa de Núria a Queralbs

Entrada: GRATUITA

Registre previ a www.terragollut.com

  

L'ALEMANY DE LA BOTIGA DE FOTOS

DOCUMENTARI   2020 69         ILLES BALEARS          LUIS PÉREZ BORDOY

DRETS HUMANS, HISTÒRIC110 poster El alemán de la tienda de fotos

SINOPSI LLARGA:

Esporles, Mallorca. Juny de 1940. El dia que la botiga de fotografia “Foto Esporles” va tancar les seves portes definitivament, Francesca “Rosseta” no podia sospitar que no tornaria a veure mai més el seu veí, el fotògraf Leo Israel Frischer. Leo va formar part del nombrós grup de jueus europeus que, fugint del nazisme, van arribar a Mallorca durant els anys trenta. Tot i poder gaudir d'una relativa tranquil·litat inicial, el juny de 1940 la majoria d'ells van rebre una ordre d'expulsió d'Espanya. Aquestes persones, desposseïdes de la seva nacionalitat, sense papers i en molts casos sense recursos econòmics, hauran de fugir cap a "enlloc" per una Europa en guerra.

A L'ALEMÀ DE LA BOTIGA DE FOTOGRAFIA acompanyarem l'esporlerí Leo Frischer en la seva fugida desesperada. Ell serà el fil conductor de la nostra història: viatjarem d'Hamburg a Tànger, d'Esporles al camp de concentració de Miranda de Ebro i Gal·les... En el camí abordarem la realitat social, jurídica i personal dels refugiats jueus. a Mallorca durant els anys de la Segona Guerra Mundial.

Organitza:

Dinàmic Enginy

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya. Diputació de Girona

Etiquetas: SECCIÓ LLARGMETRATGE

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat