• Inici
  • Edició 2021
  • Palmarès 2021

Palmarès 2021

El TERRA GOLLUT film festival ha celebrat la seva sessió de cloenda al Teatre Diagonal de Campdevànol, ahir dimarts 12 d’octubre. Tot i que el certamen continua amb sessions itinerants ens espais i seus durant el mes d’octubre i novembre, fins al moment comptant les sessions de Cinema amb Valors que han dut el cinema compromès, humanitari i fotoperiodisme a pobles i col·lectius vulnerables han sumat 1750 espectadors presencials i 9000 espectadors en línia a través del canal al Filmin.cat. Un cop finalitzi el mes de desembre, el certamen arribarà a les vint-i-sis localitats.

Premi TERRA GOLLUT al millor llargmetratge

Premi llarg 21

El jurat valora l’alt nivell dels documentals seleccionats i, especialment, el compromís a l’hora de denunciar problemàtiques que afecten col.lectius invisibilitzats. Per això el jurat ha decidit que el primer premi fos compartit entre Encara hi ha algú al bosc - de Teresa Turiera-Puigbò i Erol Lleri Llordella-  i Non dago Mikel -d’Amaia Merino i Miguel Ángel Llamas- per denunciar el drama encara invisibilitzat dels milers de dones que van ser víctimes de la violació com a arma de guerra al conflicte dels Balcans i totes les guerres, i l’assassinat sense justícia de Mikel Zabalza i l’impacte de la no reparació en les següents generacions. 

Cartell encara hi ha alguCartel NONDADOMIKELBr

Menció especial del jurat de llargmetratges

 mencio especial llarg 21

La menció és per Descendents -de Judit Aranda Moreno i Carlos Collazos Rodríguez- per fer visible la discriminació i les violències racials i de gènere que pateixen milers de catalans pels seu origen i un aspecte no normatiu.

Cartell descendents

Premi TERRA GOLLUT al millor curtmetratge

premi curt 21

Al film iranià The whimper and the existence de Hossein Allahyari, perquè és com una sinfonia de la reconstrucció d'un poble després d’un terratrèmol.

Cartell thewhimper

Menció especial del jurat de curtmetratges

curt mencio especial 21

Al film de producció espanyola El botón d’Adolfo Peña, perquè  retrata una metgessa desobedient per respecte als drets humans, un metge represaliat i misteriós que la treu del seu aïllament depressiu: un encreuament quàntic ple de poesia.

Cartell ElBotonBRPremi TERRA GOLLUT de la Concòrdia Hospital de Campdevànol

premi concordia 21

Al film de producció entre la República dominicana i Catalunya, 15 Horas de Judith Collell, perquè el film mostra amb extrem realisme la vida i el patiment quotidians d’una persona més del poble, amb els obstacles que cada dia han d’afrontar-se en tots els àmbits de la vida, cal destacar la crudesa en que la pel·lícula exposa la realitat.

Cartell 15 horas

Premi TERRA GOLLUT dels joves

PRemi Joves

Al film  El botón d’Adolfo Peña, perquè ens ha portat a un punt de conexió amb la protagonista, que ens transmet fe. Els valors com la fe son una cosa fonamental a les nostres vides, sense ella no existiría el progrès, el somiar, el tindre fites i esperança... I això ens ha fet recordar la fe que han tingut totes aquelles persones que ens han ajudat al llarg de les nostres vides i per descomptat com han cregut en nosaltres per haver arribat fins aquí i poder compartir aquest dia amb tots.

Cartell ElBotonBR

Premi TERRA GOLLUT al millor reportatge de fotoperiodisme

premi foto 21

El jurat de fotografia del TERRA GOLLUT film festival ha triat com a millor reportatge al treball de Gemma miralda, The sacred and the real, per la seva senzillesa i la seva captures sense artificis que capten l'autenticitat dels moviments transhumants del Pirineu que estan en regressió per l'abandonament de la ramaderia

GEMMA MIRALDABR
Fotografia: Gemma Miralda

 

Premi TERRA GOLLUT al millor reportatge Històries del Ripollès

Foto ripolles 21

El jurat de fotografia del TERRA GOLLUT film festival 2021 ha triat el reportatge Cuidar per sobre curar de Bernat Sedó com el millor reportatge de fotografia "Històries del Ripollès", perquè tot i que les poden ser fotografies captades a qualsevol hospital del país, en aquest cas també reflecteix el drama i la situació complicada que es va viure a la comarca del Ripollès. El jurat en destaca la seva aposta visual més arriscada i que capta la situació del servei sanitaris de la comarca durant la pandèmia.

BERNAT CEDOBR

Fotografia: Bernat Cedó

Premi TERRA GOLLUT del públic

vot public 21

Mitjançant una votació popular han quedat amb els mateixos vots dos films, AL film de producció catalana Des-Nudos de Txell i al film de producció turca, February (şubat) de Ibrahim Bican.

still des nudos still February

Fotograma: Des-Nudos / February

Premi TERRA GOLLUT a la trajectòria audiovisual i de la comunicació

Ariadna Gil i Giner. Actriu. (Barcelona, 23 de gener de 1969) és una actriu de cinema, televisió i teatre catalana. Va començar la seva carrera el 1986 amb la pel·lícula de Bigas Luna Lola. Ha participat en més de cinquanta llargmetratges com Amo tu cama rica  Belle Époque, amb la que va guanyar el Premi Goya a la millor actriu, Libertarias, El laberinto del fauno, Soldados de SalamPremi TERRA GOLLUT a la trajectòria fotogràfica

Cristina Garcia Rodero, fotoperiodista. (14 d'octubre de 1949, Puertollano, Ciudad Real) és una fotoperiodista espanyola. Ha realitzat diversos treballs centrant-se en temes com l'antropologia i les festes tradicionals. Ha compatibilitzat la seva feina docent amb la creació fotogràfica i la col·laboració en diverses publicacions periòdiques espanyoles i estrangeres. Entre elles es troben: El Mundo, El País Semanal, La Vanguardia, Libération, Le Monde, Le Fígaro Magazine, Frankfurter Allgemeine Magazín, Il Corriere della Sera, Geo, Marie Claire, Foto Magazín, Photo Technik International, Aktuell Fotografie, Vogue, Photo, Life Magazine, Los Angeles Times, ... Ha estat la primera espanyola que ha entrat a treballar amb l'agència fotoperiodística Magnum.Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat