• Inici
  • TRANSHUMANT
  • Notícies
  • Cinema Transhumant del TERRA GOLLUT durà Alcarràs i Sis nits d'agost a refugis de muntanya i entorns naturals

Cinema Transhumant del TERRA GOLLUT durà Alcarràs i Sis nits d'agost a refugis de muntanya i entorns naturals

Cinema Transhumant del TERRA GOLLUT durà Alcarràs i Sis nits d'agost a refugis de muntanya i entorns naturals
  • Cinema Transhumant, és un nou projecte de cinema itinerant, compromès i amb acció social del TERRA GOLLUT film festival que es realitza a l’estiu a diferents comarques pirinenques.
  • Alcarràs es projectarà tres vegades a l’aire lliure a refugis de muntanya i entorns naturals amb sopars populars.
  • Sis nits d’agost, film rodat al Ripollès sobre Lluís Maria Xirinacs, es projectarà en el mateix lloc on es va rodar el film, al Pla de Pegot d’Ogassa, i on també el mateix lloc on va triar morir l'activista i filòsof.

L’èxit del TERRA GOLLUT film festival, que s’ha estès l’any 2021 a vint-i-tres poblacions, a quaranta-vuit espais diferents, 2300 espectadors presencials i 12.500 espectadors en línia, ha fet crear un projecte nou, fent un salt endavant en dur el cinema a llocs rurals, al marge de la celebració del festival a la tardor. Un projecte amb identitat pròpia que abasta les sessions itinerants de maig al setembre: el CINEMA TRANSHUMANT.

Cinema Transhumant som “traginers de films que es projecten de poble en poble“

Inspirat en la transhumància, la migració estacional dels ramats a la recerca de les pastures allà on n'hi hagi segons l'època de l'any: pastures d'estiu o agostejadors i pastures d'hivern. La transhumància implicava també un intercanvi de coneixements culturals i intercanvis entre diferents territoris allunyats geogràficament.

Les sessions del TRANSHUMANT es realitzen, principalment, a l’aire lliure, són sessions d’estiu, traslladem la nostra pantalla a la fresca, les pel·lícules, tallers i activitats paral·leles a diferents municipis de la ruta tradicional de la transhumància gironina i pirinenca. A llocs i col·lectius on el cinema no sol arribar.
Tal com passava quan arribava un ramat de bestiar a un poble després d’un llarg recorregut. La cultura que viatja i modifica el lloc on es mostra.
L’objectiu principal és, a través dels valors que aporta el cinema en una atmosfera agradable, ser l’espurna del canvi personal, perquè des del TERRA GOLLUT creiem que amb el poder individual de cadascú, sí que es pot canviar el món més proper.
Els films que es projectaran, van més enllà del catàleg del TERRA GOLLUT film festival, però tots tenen en comú el missatge compromès i la transmissió de valors humans i mediambientals. Seran un total de 33 sessions en 26 espais diferents.

El programa sencer es troba al web: https://www.terragollut.com/index.php/ca/programa


Alcarràs, ben a prop de la gent


Es projectarà per primera vegada aquest dissabte 16 de juliol de manera gratuïta als jardins de la piscina de Planoles, a les 21.30, els assistents podran sopar opcionalment a la Guingueta, es comptarà amb la presència d’una de les protagonistes principals del film, Anna Otín que presentarà la sessió i participarà en el cinefòrum posterior. Aquesta sessió compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Planoles

El premiat film català també es projectarà al refugi de muntanya del Pla de l’Erola, a Ribes Altes, Ribes de Freser, Ripollès, el divendres 5 d’agost, i també al refugi de muntanya de Cortiuda, a Peramola, l’Alt Urgell, el dissabte 3 de setembre. Els assistents podran sopar opcionalment als mateixos refugis i es comptarà amb un cinefòrum amb persones de l’equip artístic del film.

Sis nits d’agost, una sessió única i irrepetible, en el lloc místic on va triar morir Lluís Maria Xirinacs.

Projecció especial i única del film sobre la mort de Lluís Maria Xirinacs en el lloc on va morir, al pla de Pegot, a Ogassa, el divendres 9 de setembre a les 21 h, en el mateix lloc on s’ha rodat la pel·lícula amb protagonistes del film, equip artístic i de l’escriptor de la novel·la. La sessió comptarà amb la presència i presentació de l’equip del film així com hi haurà a disposició dels assistents d’entrepans i begudes.

 

Programació CINEMA TRANSHUMANT Estiu 2022

1

   

 

 

 

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat