Cinema transhumant, el nou projecte de cinema itinerant del TERRA GOLLUT film festival

Cinema transhumant, el nou projecte de cinema itinerant del TERRA GOLLUT film festival

Aquest estiu el TERRA GOLLUT posa en funcioment el nou projecte de Cinema transhumant, que es defineix com "traginers de films que es projecten de poble en poble”

Inspirat en la transhumància, la migració estacional dels ramats a la recerca de les pastures allà on n'hi hagi segons l'època de l'any: pastures d'estiu o agostejadors i pastures d'hivern. La transhumància implicava també un intercanvi de coneixements culturals i intercanvis entre diferents territoris allunyats geogràficament.

Cinema transhumant, és un programa d’activitats culturals basades en l’exhibició cinematogràfica que porta la cultura de primer nivell a pobles petits, a nous públics que fins ara no poden accedir a aquesta oferta. Activitats que ja es realitzaven fins al moment, però que ara agafen un nou caire, i arribarem a llocs encara més isolats i en mig de la natura i territoris rurals, com ara refugis de muntanya, parcs naturals i pedanies amb nuclis de població que no són els nuclis principals del municipi.

El cinema és una eina fantàstica per transformar la realitat, remoure consciències i generar pensament crític. Les ganes de fer arribar el cinema a més llocs, i la situació d’incertesa i crisi del sector cultural provocada pel Coronavirus ens ha dut a diferents festivals com el Cerdanya Film Festival i al TERRA GOLLUT film festival, certàmens que compartim objectius, a trobar l’escenari propici per fer un pas més i unir esforços. Som festivals de cinema que treballem per dur el setè art a espais on no se l’espera, al Pirineu i pobles petits, també treballem amb el cinema per la transformació social, denunciem la vulneració de drets, presentem alternatives i donem veu als sense veu, una visió transformadora que compartim.

En breu es publicarà el programa complet de tot l'estiu. Cinema Transhumant anirà fins a l'inici del TERRA GOLLUT film festival 2022, que celebrarà la seva sessió inaugural el 23 de setembre al Teatre Comtal de Ripoll.

 

 

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat