Fem arribar el cinema social i amb valors a llocs on no arriba:
A pobles petits i a col·lectius vulnerables.

Pròximes sessions:  El públic diu:

  • Marc Ramillo

   "He canviat la meva forma de veure una part del món que gràcies a les històries del festival".
  • Fàtima El Bejjaji

   "Ha canviat la mirada i projecció sobre la Vall. Vaig descobrir a Juan Tomás Avila i he conegut la realitat de Guinea Equatorial. "

  • Alba Muntades

   "He guanyat confiança, en veure la comprensió i empatia de la gent quan se'ls parla obertament i sincerament de temes encara tabú com el suïcidi."

  • Joan Bover

   "Una delícia. Assistir a una projecció de cinema reivindicatiu, a Queralbs, sabent que hi ha altres projeccions a la comarca. Orgull de país. Felicitat compartida."

  • Mercè Miró

   "El festival transmet valors, reivindica la diversitat, les minories i de les persones indefenses."

  • Ibrahima Sorry Soumah (Jurat jove 2019)

   "És la primera vegada des de que he arribat aquí, que m'he sentit tractat només com un jove, i no com un refugiat migrat." 

  Notícies

  Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic

  Una iniciativa de cinema en línia que arriba per sacsejar el món

  • El festival es farà del 22 d'octubre a l'1 de novembre en format en línia
  • Es tracta d'una aposta per sumar esforços i no competir en temps difícils pel sector

  3 de setembre de 2020. Un total de vuit festivals de cinema social de Catalunya s'han unit per crear una nova proposta cultural transformadora que porta per nom Tectònic. Es tracta d'un festival de cinema en línia que arriba per sacsejar consciències sobre problemàtiques d'arreu del món, i que es celebrarà del 22 d'octubre a l'1 de novembre. L'objectiu és convertir un repte en una oportunitat, en un moment d'incertesa a causa de la crisi a tots nivells que ha comportat la Covid-19. Alhora vol ser una proposta contundent capaç de fer-se un lloc enmig d'una agenda cultural molt atapeïda, en la que també s'ha volgut tenir en compte la incertesa a l'hora d'organitzar propostes presencials, així com uns pressupostos molt debilitats a causa de la mateixa pandèmia. Per això, s'ha apostat clarament per sumar i no competir en temps difícils per a tothom.


  Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic

  Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival

  22/08/2020.- Èxit de públic i bona acollida de la primera sessió a l'aire lliure del #TERRAGOLLUT film festival a #Queralbs. Més d'una seixantena de persones van gaudir de la sessió a la plaça de la vila i van ser conscients de la realitat de Guinea Equatorial, un Estat amb influència present encara del franquisme, de la mà de l'opositor al dictador Obiang i activista escriptor Juan Tomás de Ávila Laurel. El cinefòrum, amb una figura de nivell com ell, va ser intens, participatiu i revelador pels assistents. La nova pantalla itinerant es va estrenar a la seu que va obrir les sessions territorials fa quatre anys...
  Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival
  Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival
  Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival

  Prop de 200 obres de 24 nacionalitats diferents es presenten per competir al TERRA GOLLUT Film Festival

  • El certamen a competició se celebrarà del 9 al 31 d’octubre
  • El festival comença a escalfar motors aquesta setmana amb les sessions Cinema amb Valors On Tour a diferents municipis del Ripollès
  29/07/2020.- El certamen de cinema compromès per la transformació social TERRA
  GOLLUT Film Festival arranca aquesta setmana amb les sessions de Cinema amb Valors
  On Tour a municipis del Ripollès com Vallfogona, Setcases, Llanars, Queralbs o Ribes de
  Freser, fent realitat un dels objectius d’aquest projecte: arribar als territoris on no hi
  ha cinema i garantir així la igualtat d’oportunitats. El certamen a competició se
  celebrarà del 9 al 31 d'octubre i s’hi han presentat 190 obres de 24 nacionalitats
  diferents.
  Beyond the glacier

  Beyond the glacier

  Overlay

  Overlay

  • Entra al Canal TERRA GOLLUT film festival a Filmin.cat

   TERRA GOLLUT film festival

   És un certamen de cinema compromès per la transformació social.

   "Som de muntanya. Som de terra endins. Som un festival de poble que s'estén a altres pobles i a llocs o col·lectius on la cultura no sol arribar. Obrim la mirada al món des del Pirineu."

   És un projecte impulsat per Joaquim Roqué, el que va ser el director i promotor intelectual durant 6 edicions del  Festival Gollut que ha mostrat obres nacionals o internacionals que tenen com a tema la conscienciació social, mediambiental, o mostren alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures. 

   Totes elles mostrades a espectadors habituals que podrien ser els de qualsevol altre certamen.

   Sovint els festivals es queden en la fase de sensibilització de públics i els premis que s’atorguen només donen certa rellevància comunicativa a obres.

   Tanmateix, TERRA GOLLUT film festival fa un pas endavant per deixar la “teoria” per passar a la pràctica. El projecte té com a objectiu principal transcendir més enllà del fet cinematogràfic.

   El cinema és una potent eina transformadora de consciències, d’hàbits, d’actituds... De manera immersiva i amb activitats que donen valor afegit als films; testimonis, taules de debat, cinefòrums, tallers educatius... Volem arribar també a un altre públic, a espectadors amb necessitats socials o humanitàries. Dissenyant accions per prendre distància amb la seva situació personal, que creïn empaties amb altres col·lectius o problemàtiques que els ajudaran a superar la seva pròpia situació. Amb el cinema com instrument per fer-ho.

   TERRA GOLLUT film festival té l’origen en els Golluts de Ribes, una comunitat de persones que varen ser discriminades per les seves particularitats físiques fins a la seva total desaparició a mitjan segle XX. Mesuraven menys de 1,2 mts, la majoria d'ells tenien goll, una malformació inofensiva però de mal aspecte. Científics que l’època els van descriure com a subraça. El fet d'anomenar al certamen Gollut pretén ser un reconeixement públic cap a ells.

   Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

   Selecciona sobre que vols rebre informació:
   Estic d'acord amb la Política de privacitat

   En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
   En cumplimiento de la normativa europera GDPR, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLU utilizará los datos que proporciones en este formulario para contactar contigo y para proporcionarte actualizaciones de nuestras actividades.
   In order to obey the European regulation of GDRP, TRANSHUMANT FESTIVAL - CINEMA TRANSHUMANT - Dinàmic Enginy SLUwill use the data that you provide us in this form to contact you and we will inform to you about our activities.

   Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

   Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat